Първа визита на европейски лидер в Китай  от избухването на

...
Първа визита на европейски лидер в Китай  от избухването на
Коментари Харесай

Шолц отива в Пекин, да договаря сътрудничеството с ЕС

Първа аудиенция на европейски водач в Китай  от експлоадирането на пандемията от COVID-19
Най-големият търговски сътрудник на Германия

Германският канцлер Олаф Шолц ще бъде на посещаване в Китай на 4 ноември, заяви  китайското външно министерство, като посочи, че това е първата аудиенция на водач от Европейския съюз в Пекин от експлоадирането на пандемията от COVID-19, съобщи Ройтерс.

Посещението е по покана на китайския министър председател Ли Къцян, уточни в малко изказване министерството.

Визитата ще се реализира на фона на безпокойството на Запада от комерсиалните практики на Китай и положението на правата на индивида в страната, както и на опасения във връзка със засилващата се взаимозависимост на Германия от втората по величина стопанска система в света.

Китай е най-големият търговски сътрудник на Германия през последните шест години, а комерсиалният им продан през 2021 година е надхвърлил 245 милиарда евро.

Говорител на немското държавно управление сподели, че при визитата си Шолц ще се опита окаже напън върху Китай да отвори пазарите си и ще повдигне въпроса за човешките права.

По думите му Берлин желае да разиска " властническите " трендове в Китай и правата на индивида, както и други въпроси.
Той съобщи, че немското държавно управление желае да се срещне с неправителствени организации по време на визитата, само че не е ясно дали това ще бъде допустимо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР